StoryEditor
C. Gambino

U sačekuši ubijen jedan od najpoznatijih švedskih repera

Piše desk  /  05.06.2024., 15:33h

Švedski reper C. Gambino (26), pravog imena Karar Ali Salem Ramadan, ubijen je u pucnjavi u garaži u naselju Hisingen u Göteborgu. Prema policijskim izvještajima, Gambino je pronađen s teškim ozljedama od vatrenog oružja i ubrzo je preminuo.

Incident se dogodio u večernjim satima, a radilo se, neslužbeno, o sačekuši. Dojava je policiji stigla oko 22:40 i policajci su brzo stigli na mjesto događaja. Reper je hitno prebačen u bolnicu s više prostrijelnih rana, no ondje su konstatirali njegovu smrt, prenosi Index.hr.

Prema riječima svjedoka, pucnjava se dogodila u blizini stambene zgrade, a motivi napada još nisu poznati. Policija provodi intenzivnu istragu i traži svjedoke koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju ovog zločina​.

Tragaju za jednim ili više počinitelja, koji su s mjesta događaja vjerojatno pobjegli automobilom. Počinitelje traže na različitim lokacijama u Göteborgu.

"Privodili smo niz osoba, no ni za koga nije potvrđena sumnja u počinjenje djela. Dakle, još uvijek nemamo osumnjičenog", kaže glasnogovornik policije Thomas Fuxborg.

Svjedoci su vidjeli kako automobil odlazi s mjesta događaja nedugo nakon pucnjave.

Iz policije tvrde da istraga napreduje dobro.

Prema izvorima švedskog Aftonbladeta, ubijeni muškarac mora biti povezan s bandama u Göteborgu. Kako navode, 26-godišnjak ima zajednički posao s ranije osuđivanim članom bande kojeg policija povezuje s mrežom Norra Biskop.

"Mogu samo reći da nam je poznat od ranije, a postoji i umrežena veza. Ali ne želim ići u više detalja", rekao je Fuxborg. 

Prije nepunih mjesec dana C. Gambino je osvojio Grammy za hip-hop album godine. Nastupao je maskiran. Prije nekoliko dana objavio je posljednju pjesmu, a obožavatelji ga oplakuju. 

Dnevnik.ba

07. rujan 2024 17:23