StoryEditor
središnja bosna

U Novoj Biloj obilježena 32. obljetnica osnutka Vojne policije HVO HB

Piše fena  /  25.05.2024., 16:26h

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju Prahulje u Novoj Biloj obilježena je 32. obljetnica osnutka Vojne policije HVO HB, nakon čega je služena sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike Vojne policije.

‘‘Sjetni smo i ponosni uvijek kada obilježavamo godišnjicu osnutka postrojbi Vojne policije HVO HB, kada se na poseban način sjećamo naših poginulih i umrlih prijatelja, njihovih obitelji i žrtve kojom su darovali našu slobodu. Dok smo živi i oni žive sa nama‘‘, poručili su iz Zajednice udruga veterana Vojne policije Domovinskog rata HVO HB.

Poručili su kako ih je ovoga puta ponosno okupila Središnja Bosna, ‘‘puna bolnih sjećanja, otvorenih hrvatskih rana koje i danas vape za pravdom i istinom‘‘.

Obilježavanje 32. obljetnice utemeljenja organizirala je Udruga veterana 4. bojne Vojne policije Domovinskog rata HVO HB Središnja Bosna.

‘‘Hvala kolegama na organizaciji, iskrenom domaćinstvu, ponovnom susretu i druženju. Svim bivšim pripadnicima postrojbi Vojne policije HVO Herceg Bosne sretna 32. obljetnica utemeljenja. Zajedno u ratu, zajedno u miru‘‘, zaključeno je u priopćenju.

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 21:11