StoryEditor
sukob izraela i hezbolaha

U Hezbolahovom napadu dronovima na središnji izrael ubijena četiri vojnika

Piše fena  /  14.10.2024., 09:14h

U napadu dronom Hezbolaha na vojnu bazu u središnjem Izraelu u nedjelju su ubijena četiri vojnika i teško ranjeno sedam drugih, najsmrtonosnijem napadu te militantne grupe otkako je Izrael započeo svoju kopnenu invaziju na Libanon prije skoro dva tjedna, priopćila je vojska.

Hezbolah sa sjedištem u Libanu nazvao je napad u blizini grada Binyamine odmazdom za izraelske napade na Bejrut u četvrtak u kojima su poginule 22 osobe. Kasnije je rečeno da je gađao izraelsku elitnu brigadu Golani, lansirajući desetke projektila kako bi okupirali izraelske sustave protuzračne obrane tijekom napada "eskadrila" dronova.

Izraelska nacionalna spasilačka služba priopćila je da je u napadu ranjena 61 osoba. Uz izraelske napredne sisteme protuzračne obrane, rijetkost je da toliko ljudi bude ozlijeđeno od dronova ili projektila. Hezbolah i Izrael su gotovo svakodnevno razmjenjivali vatru u godini od početka rata u Gazi, a borbe su eskalirale.

Izrael je pokrenuo svoju kopnenu operaciju u Libanu ranije ovog mjeseca s ciljem da oslabi Hezbolah i potisnu militantnu grupu dalje od granice kako bi omogućio tisućama raseljenih Izraelaca da se vrate svojim domovima.

Dnevnik.ba

14. listopad 2024 09:14