StoryEditor

Trump poručio Musku: "Ako izgubim na izborima i ti i ja odlazimo iz SAD-a. Sastat ćemo se na večeri u Venezueli"

Piše desk  /  13.08.2024., 10:57h

Američki predsjednički kandidat Donald Trump, tijekom intervjua s milijarderom Elonom Muskom, rekao je da bi se njih dvojica, ako izgubi na izborima u studenom, mogli naći u Venezueli. "Ako izbori loše prođu, što bi bio pravi horor, onda se sljedeći put vidimo u Venezueli jer će to biti mnogo sigurnija zemlja za susret od SAD-a. Dakle, u tom slučaju ti i ja odlazimo, sastat ćemo se i večerati u Venezueli", rekao je Trump Musku.

Trump je dodao kako Venezuela pušta na slobodu nasilne kriminalce i šalje ih u Sjedinjene Države kao ilegalne imigrante, smanjujući tako vlastitu stopu kriminala. "Njima opada stopa kriminala dok naša vrtoglavo raste. To je tako jednostavno. Još ništa niste vidjeli jer su ti ljudi došli u našu zemlju i tek se privikavaju. No Venezuela se nije riješila svih njih. Riješila se oko 70 posto teških kriminalaca", kazao je Trump, a prenosi Newsweek.

"Razina kriminala je pala zbog masovne migracije"

Roberto Bricemo-Leon, osnivač i direktor venezuelskog opservatorija nasilja (OVV), kazao je za factcheck.org da nema dokaza da Venezuela šalje kriminalce u SAD. "Nema dokaza da venezuelska vlada prazni zatvore ili ustanove za mentalne bolesnike kako bi se riješila zatvorenika ili bolesnika, odnosno poslala ih u Sjedinjene Države ili neku drugu zemlju", kazao je. 

"Razina kriminala je pala zbog masovne migracije tijekom koje se zbog loših ekonomskih uvjeta od 2014. iselilo gotovo 8 milijuna ljudi", dodao je. 

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 17:26