StoryEditor

Trump: "Kršćani, izađite, morate glasati"

Piše desk  /  28.07.2024., 08:55h

Američki predsjednički kandidat Donald Trump izazvao je kritike svojih protivnika rekavši kršćanima da "više neće morati glasati" bude li ponovno izabran u Bijelu kuću u studenome.

Na predizbornom skupu u Floridi pred konzervativnim kršćanima u petak navečer 78-godišnji Trump pozvao je okupljene da mu daju svoj glas na predsjedničkim izborima 5. studenog, tvrdeći da će to biti potrebno samo jednom.

"Kršćani, iziđite i glasajte! Samo ovaj put. Više to nećete morati činiti. Još četiri godine, znate što? Bit će to popravljeno. Bit će to u redu. Nećete više morati glasati, moji lijepi kršćani”, rekao je Trump. Izjava je ostavila prostor za dodatne interpretacije. 

"Volim vas, kršćani. Ja sam kršćanin. Volim vas, izađite, morate izaći i glasati", dodao je. Predizborni tim njegove političke suparnice, demokratkinje Kamale Harris, Trumpovu izjavu vidi kao naznaku da želi "ukinuti demokraciju" ako se vrati u Bijelu kuću.

"Kada potpredsjednica Harris kaže da su ovo izbori o slobodi, ona to i misli. Naša demokracija je pod napadom kriminalca Donalda Trumpa: nakon što je zadnje izbore Trump izgubio, poslao je rulju da poništi rezultate", kazao je glasnogovornik kampanje. 

"U ovoj kampanji obećao je nasilje ako izgubi, kraj naših izbora ako pobijedi i ukidanje Ustava kako bi bio diktator i proveo svoju opasnu agendu Projekta 2025 u Americi", zaključio je. 

Dnevnik.ba

17. rujan 2024 14:04