MOSTAR, 6. rujna (FENA) – U vinskom restoranu Romanca u Mostaru održana je tradicionalna manifestacija ”Berba 2024”, na kojoj je predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, kao domaćin, ugostila članove diplomatskog zbora u BiH. (Foto FENA/Monika Ćubela Savić)MONIKA ĆUBELA SAVIć -
StoryEditor
hercegovina

Tradicionalna manifestacija ‘Berba 2024‘ u Mostaru okupila diplomatski zbor i domaće dužnosnike

Piše fena  /  06.09.2024., 21:01h

U vinskom restoranu Romanca u Mostaru održana je tradicionalna manifestacija "Berba 2024", na kojoj je predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, kao domaćin, ugostila članove diplomatskog zbora u BiH.

Manifestacija, koja se tradicionalno održava svakog rujna, ove je godine dobila poseban značaj jer je Grad Mostar proglašen Europskim gradom vina Dionisio. Ova titula predstavlja priznanje za napore regije u promociji vinske kulture i baštine, što se također odražava kroz događaj poput ovog.

Na manifestaciji su sudjelovali brojni predstavnici domaće političke i javne scene, uključujući veleposlanike u BiH, koji su se okušali u tradicionalnoj berbi grožđa. Nakon toga su uživali u degustaciji hercegovačkih vina, što je pružilo jedinstveno iskustvo vinogradarstva i kulturne baštine Hercegovine.

Predsjedateljica Krišto izrazila je zahvalnost prisutnim dužnosnicima i veleposlanicima na dolasku te naglasila važnost vinogradarstva i vinarstva za gospodarski razvoj regije. Među uzvanicima bio je i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

"Važne razmjene mišljenja u vrlo važnim vremenima za BiH, uz uživanje u nekim od najboljih hercegovačkih proizvoda", poručio je Čović na X-u.

Inače, ova manifestacija već godinama služi kao platforma za povezivanje domaćih i stranih dužnosnika te promociju turističkih i gospodarskih potencijala Hercegovine.

Dnevnik.ba

12. rujan 2024 03:51