StoryEditor

Tijelo britanskog tajkuna Mikea Lyncha izvučeno iz olupine njegove superjahte, njegova kćerka se još vodi kao nestala

Piše fena  /  22.08.2024., 13:08h

Tijelo britanskog tehnološkog magnata Mikea Lyncha izvučeno je u četvrtak iz olupine njegove obiteljske jahte koja je potonula ovog tjedna u blizini obale Sicilije tokom snažne oluje, priopćio je izvor blizak operaciji spašavanja.

Lynchova 18-godišnja kćerka Hannah još se vodi kao nestala, kazao je izvor. Tijela ostale četiri osobe koje su nestale kada je brod potonuo izvučena su iz jahte u srijedu.

Bayesian pod britanskom zastavom, 56 metara dugačka superjahta s 22 putnika i članova posade, bila je usidrena u luci Porticello, blizu Palerma, nestala je pod valovima u nekoliko minuta nakon žestoke oluje koja ju je zahvatila.

Lynch, 59, bio je jedan od najpoznatijih tehnoloških poduzetnika u Ujedinjenom Kraljevstvu i pozvao je prijatelje da mu se pridruže na jahti kako bi proslavili njegovu nedavnu oslobađajuću presudu u velikom suđenju za prevaru u Sjedinjenim Državama.

Osim Lyncha i njegove kćerke, ostali ljudi koji nisu uspjeli pobjeći s broda bili su Judy i Jonathan Bloomer, neizvršni predsjednik Morgan Stanley International, i Clifford Chance, odvjetnik Chris Morvillo i njegova supruga Neda Morvillo.

Petnaest ljudi, uključujući Lynchovu suprugu, uspjelo je pobjeći na sigurno, dok je tijelo kuhara na brodu, kanadskog državljanina Antigue Recalda Thomasa, pronađeno u blizini olupine nekoliko sati nakon katastrofe.

Spasioci specijalisti pretražuju unutar trupa potonule jahte posljednja tri dana, ali su operacije bile zahtjevne zbog dubine i skučenosti mjesta koje ronioci pretražuju, priopćili su vatrogasci.

Oni su usporedili napore s onima koji su poduzeti, u većem obimu, za Costa Concordia, luksuzni brod za krstarenje koji se prevrnuo kod talijanskog otoka Giglio u siječnju 2012., usmrtivši 32 osobe, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 19:40