StoryEditor
radikalizacija

Terorist koji je pokušao napasti Konzulat Izraela u Munchenu porijeklom je iz BiH

Piše desk  /  05.09.2024., 15:38h

Terorist, kojeg je jutros policija usmrtila nakon što je ispalio nekoliko metaka u blizini Generalnog konzulata Izraela u Munchenu porijelom je iz BiH, javljaju svjetski mediji.

Terorist, kojeg je jutros policija usmrtila nakon što je ispalio nekoliko metaka u blizini Generalnog konzulata Izraela u Münchenu, nosio je pušku iz Drugog svjetskog rata s bajunetom, pokazali su snimci.

Šokantni snimci prikazali su napadača - bosanskohercegovačkog podrijetla, navodno austrijskog državljanina imenom Emrah I. - kako se kreće ulicama u blizini dviju zgrada u području Briennerstraße i Karolinenplatz, objavio je Daily Mail.

Puška drvenog kundaka, za koju se smatra da je Mauserov tip puške s repetiranjem, jasno je prikazana s velikom fiksnom bajunetom ispod cijevi u rukama napadača koji je viđen kako trči obučeni u tamnu majicu i hlače nakon što je stigao na mjesto događaja u automobilu s registarskim pločicama Salzburga.

Muškarac, za kojeg se vjeruje da ima samo 18 godina, ispalio je nekoliko metaka na policijsku postaju u blizini zgrade izraelskog konzulata, koja se nalazi samo nekoliko metara od Münchenskog dokumentacijskog centra - bivšeg sjedišta nacističke stranke koje je sada posvećeno istraživanju problematične prošlosti grada.

Tužitelj iz Bavarske, Joachim Herrmann, potvrdio je da je tinejdžer upucan i da je naknadno preminuo od zadobivenih ozljeda. Nitko drugi nije ozlijeđen u napadu.

Austrijski dnevnik Der Standard izvijestio je ovog poslijepodneva da je napadač, koji potječe iz Bosne i Hercegovine, bio poznat vlastima kao potencijalni ekstremist i da se sumnja da je distribuirao propagandu Islamske države.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 23:32