StoryEditor
tomislavgrad

Svečano obilježena 31. obljetnica ratne brigade ‘Kralj Tomislav‘

Piše fena  /  06.07.2024., 16:36h

U organizaciji općine Tomislavgrad i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u subotu je svečano obilježena 32. obljetnica utemeljenja brigade "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada.

Program obilježavanja započeo je svetom misom za poginule i nestale hrvatske branitelje koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Božo Milić, nakon čega je uslijedila povorka ulicama Tomislavgrada s ratnim stjegovima.

"Mi ne trabunjamo ni o kakvom o hrvatskom svijetu kojega se netko treba bojati", kazao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović na svečanoj akademiji održanoj povodom spomenute obljetnice, dodavši da bez Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane danas ne bi bilo slobodne BiH.

Rekao je i da Hrvati u BiH zaslužuju da se poštuju njihova prava, izrazivši nadu da će se prestati s njihovim preglasavanjem te da će Hrvatska moći pomoći Hrvatima da izmjenama Izbornog zakona dobiju svoja prava.

Prema službenim evidencijama, od 1992. do 1995. kroz brigadu kralj Tomislav prošlo je više od 4,5 tisuća bojovnika, a o težini njihovog ratnog puta govori podatak od 127 poginulih.

Dnevnik.ba

05. rujan 2024 21:02