StoryEditor

Ruski veleposlanik: "Putin je već donio odluku o odgovoru na napad u Kursku. Ukrajinci će biti uništeni. Ne potisnuti, već uništeni!"

Piše desk  /  23.08.2024., 11:43h

Veleposlanik Rusije u SAD-u Anatolij Antonov komentirao je dešavanja u Kursku te je poručio kako Rusija priprema odgovor na upad ukrajinskih trupa.

U intervjuu za ruske medije Antonov je rekao kako je Vladimir Putin već odlučio kakav će biti odgovor na napad Ukrajine u Kursku.

"Iskreno vam kažem da je predsjednik donio odluku. Čvrsto sam uvjeren da će svi trpjeti strogu kaznu za ono što se dogodilo u Kurskoj oblasti", poručio je ambasador.

Komentirajući najave da će Kijev u Kursku nastojati stvoriti tampon zonu, Antonov je rekao kako je to nemoguće.

"To je nemoguće. Neće biti tampon zone na teritoriji Ruske Federacije. Nije na Amerikancima da sude što Rusija treba raditi i kako će Rusija braniti svoje granice. O tome nećemo razgovarati", poručio je.

Na kraju, veleposlanik je naveo kako će ukrajinske snage u Kursku biti uništene.

"Nitko ne sumnja u to da će oni biti uništeni. Ne potisnuti, već uništeni. Sama činjenica da još nismo otklonili sve prijetnje sigurnosti Rusiji govori nam samo jednom, a to je da je potrebno vojsku i mornaricu. Svi treba da razmišljaju o obrani naše domovine", zaključio je.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 03:35