StoryEditor
rat u ukrajini

Rusija: "Upotreba Patriota iznad našeg teritorija predstavlja eskalaciju"

Piše desk  /  03.06.2024., 09:26h

Jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene u ruskom napadu na Harkiv tijekom noći, rekao je guverner istočne ukrajinske regije.

Rasprave o dopuštanju Ukrajini da koristi protuzračni obrambeni sustav Patriot iznad ruskog teritorija pokazuju da je Zapad na putu eskalacije, objavilo je u ponedjeljak novinska agencija TASS, pozivajući se na rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Rusija će poduzeti sve mjere da osujeti takve prijetnje, priopćilo je ministarstvo.

Ruski napad na Harkiv, jedna osoba poginula, dvije ranjene

Civil je poginuo, a dvije osobe su ozlijeđene kada je pogođen rekreacijski kompleks u okrugu Zmiiv, rekao je Oleh Synehubov, guverner regije Harkov, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće. I Rusija i Ukrajina poriču da su ciljale civile u ratu koji je Moskva pokrenula protiv svog manjeg susjeda 2022. i kojem se ne nazire kraj.

Harkivska oblast, koja graniči s Rusijom, i grad Harkiv, koji je administrativno središte regije, pretrpjeli su napade gotovo svakodnevno, a napadi su se intenzivirali posljednjih tjedana nakon što su ruske snage pokrenule novu ofenzivu u tom području.

Dnevnik.ba

21. rujan 2024 19:03