StoryEditor

Rusija optužila SAD da uklanjaju sva ograničenja za korištenje oružja isporučenog Ukrajini

Piše fena  /  23.08.2024., 09:32h

Rusija vjeruje da će Sjedinjene Države u jednom trenutku ukloniti sva ograničenja na korištenje oružja isporučenog Ukrajini, citirala je novinska agencija RIA izjavu ruskog veleposlanika u Sjedinjenim Državama Anatolija Antonova u petak.

- Sadašnja administracija ponaša se kao osoba koja pruža jednu ruku, a drugom drži bodež iza leđa - kazao je Antonov, opisujući nedavne komentare Washgintona o tome da Kijevu nije dopušteno koristiti američko oružje za napade duboko u ruskoj teritoriji kao "podstrekivanje".

- Oni, u biti, postavljaju temelj (za odluku) da se u određenom trenutku jednostavno uklone sva postojeća ograničenja, bez puno razmišljanja - kazao je.

Sjedinjene Države pružile su Ukrajini vojnu pomoć u vrijednosti većoj od 50 milijardi dolara od 2022. godine, ali su ograničile upotrebu svog oružja na ukrajinsko tlo i protunapade, te obrambene prekogranične operacije.

Antonov je izjavio da će ozbiljan dijalog sa SAD-om biti moguć samo ako prekine svoju "neprijateljsku" politiku prema Rusiji, što uključuje podršku Ukrajini i provedbu sankcija protiv Moskve.

Antonov je kazao da se sastanak ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena čini malo vjerojatnim tijekom zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda idućeg mjeseca.

Također je kazao da se Moskva ne planira miješati u američke predsjedničke izbore, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

14. rujan 2024 14:28