StoryEditor
ukrajinski napad na rusiju

Rusi potvrdili: Ukrajinci napali i treći most u Kursku; "Ovo stavlja Putina u poziciju o kojoj nije sanjao ni u najgorim noćnim morama"

Piše desk  /  19.08.2024., 12:20h

Rusija je potvrdila da je Ukrajina napala i treći most u regiji Kursk, na koju su ukrajinske snage pokrenule kopnenu invaziju prije gotovo dva tjedna.

Prema ruskim istražiteljima, Ukrajina je jučer sinoć napala i oštetila most preko rijeke Sejm. Izjavu predstavnika ruskog Istražnog odbora objavljena je na Telegram kanalu Putinovog propagandista Vladimira Solovjeva.

Podsjetimo, Ukrajinci su jučer potvrdili da su njihove zračne snage uništile još jedan, drugi po redu strateški važan most preko rijeke Sejm u graničnoj regiji Kursk, čime su drastično smanjeni kapaciteti opskrbe ruske skupine koja se suprotstavlja ukrajinskom napredovanju. Ukrajinci su napadom na treći most, po svemu sudeći, izolirali oko 700 kilometara teritorija Kurske oblasti.

Ukrajina je dovela Vladimira Putina "u položaj kakav nije sanjao ni u najgorim noćnim morama", rekao je bivši britanski ministar vanjskih poslova Malcolm Rifkind za Sky News.

Upitan je li invazija na ruski teritorij Kursk promijenila situaciju ​​u ratu između Rusije i Ukrajine, Rifkind je rekao: "To nije nešto što će samo po sebi poraziti Rusiju. Ali to stavlja Putina u poziciju o kojoj nije sanjao ni u najgorim noćnim morama da će se naći jer su Ukrajinci pokazali potpunu beskorisnost ruskih snaga."

Rifkind, koji je bio ministar vanjskih poslova za vrijeme premijera Johna Majora, nastavio je: "Putin je uvijek ponosno isticao da on pruža sigurnost Rusiji. Ali ovaj rat je katastrofa za njega, promjena u NATO-u bila je pridruživanje Švedske i Finske, što nikada nisu učinile u gotovo 70 godina, a sada su Ukrajinci okupirali dijelove Rusije."

Dnevnik.ba

19. rujan 2024 10:55