StoryEditor
rat u ukrajini

Rusi napali Lavov hipersoničnom raketom, petero mrtvih, među ranjenima i djeca

Piše desk  /  04.09.2024., 10:54h

Najmanje petero civila je ubijeno, a 30 je ranjeno u Lavovu u ruskom napadu izvedenom hipersoničnim projektilom, izvijestili su guverner Lavovske oblasti Maksim Kozicki i gradonačelnik Andrij Sadovji. U gradu je usred zračne uzbune, pod kojom je bila cijela Ukrajina, odjeknulo više eksplozija.

Prema riječima gradonačelnika, petnaest osoba je nakon napada prebačeno u lokalne bolnice.

Nekoliko zgrada u blizini glavnog željezničkog kolodvora zapalilo se nakon udara. Najmanje dvije škole neće danas otvoriti svoja vrata, kaže gradonačelnik. Spasilačke ekipe su na mjestu napada.

Ukrajinske zračne snage ranije su upozorile na prijetnju napada bespilotnim letjelicama i projektilima u više regija Ukrajine, uključujući Lavovsku oblast.

Lavov, smješten otprilike 540 kilometara zapadno od Kijeva, i dalje je među čestim metama napada ruskih bespilotnih letjelica i projektila. Grad je oko 70 kilometara istočno od poljske granice.

Rusija prijeti "ekstremno bolnim" odgovorom Zapadu

Rusko ministarstvo vanjskih poslova jutros je upozorilo Zapad i Ukrajinu da će Moskva odmah odgovoriti u slučaju dalekometnih udara Ukrajine na ruski teritorij.

Maria Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, rekla je da bi ruski odgovor bio "izuzetno bolan".

Također je rekla da Zapad "treba razmisliti o rizicima daljnje eskalacije sukoba u Ukrajini" i da zapadni političari "gube dodir sa stvarnošću".

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 01:18