StoryEditor
lider HRS

Raguž o "patriotama" i "neprijateljima Bosne": Političko licemjerstvo!

Piše desk  /  28.05.2024., 20:00h

Lider Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž dao je izjavu uoči glasanja o imenovanju Marina Vukoje za suca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Raguž je kazao kako se stvara atmosfera da će neko, nakon današnjeg glasanja, biti etiketiran kao prijatelj, odnosno neprijatelj države. Osim toga, govorio je što mu je još zasmetalo upravo kod ovog imenovanja, prenosi Klix.

"Ono što meni smeta - smetaju mi ultimatumi, a to je da ako ću biti patriota da ću glasati protiv, ako ću biti neprijatelj Bosne onda ću glasati za. To je to političko licemjerstvo koje mi smeta", kazao je Raguž na pauzi sjednice Federalnog parlamenta.

Kazao je kako je evidentno da je Vukoja blizak strukturama HDZ-a.

"Možemo mi razgovarati da on nije član HDZ-a, ali on ne bi bio na poziciji na kojoj jeste da nije blizak strukturama HDZ-a", također je kazao on.

Mišljenja je da se zbog toga što je Vukoja jedini kandidat, prekršilo demokratsko načelo.

"Zašto nemamo tri kandidata. Prekršilo se demokratsko načelo. Sve poprima neku političku dimenziju gdje se stvara atmosfera prijatelja i neprijatelja države", naglašava on.

Dodao je i to kako se ne može sjetiti da li se ikada glasalo za jednog kandidata za suca Ustavnog suda BiH.

Inače, od 18:25 je počela pauza u Federalnom parlamentu, nakon koje je na redu točka dnevnog reda koja će se odnositi i na imenovanje suca u Ustavni sud BiH.

Dnevnik.ba

05. rujan 2024 09:39