StoryEditor
reakcija

Putinov propagandist: Mi nemamo braće. Srbija se ponijela kao zadnja ku*va

Piše desk  /  25.06.2024., 18:47h

Putinov propagandist Sergej Mardan komentirao je napise Financial Timesa prema kojima je Srbija preko trećih zemalja u Ukrajinu izvezla streljiva u vrijednosti 800 milijuna eura od početka ruske invazije.

"Financial Times piše da je Srbija od 2022. na Zapad izvezla granata za 800 milijuna eura. Gdje su završile te granate? Znate. Te su granate ispaljene na rusku vojsku. U Vuhledaru, u Bahmutu, u Robotinama, u Soledaru. Duž cijele fronte", požalio se Mardan, prenosi Index.hr.

"Smatrate li poslije ovoga Srbiju bratskom zemljom? Nemamo braće na ovom svijetu. Srbija se ponijela kao zadnja ku*va. To je neosporno", dodao je. 

Međutim, Mardan se nakon nekog vremena ispričao na Telegramu. "Puno je nepotrebnih stvari rečeno iz emocija, puno toga što je bilo nedopustivo, uvredljivo i jednostavno štetno. Malo gdje se Rusija i Rusi tako iskreno i predano vole kao u Srbiji. Dakle, nemoguće je da bilo koji Rus vrijeđa Srbe i njihovu domovinu", napisao je Mardan. 

Inače, Financial Times je objavio da je Srbija tiho povećala prodaju streljiva Zapadu, što u konačnici pridonosi obrambenim sposobnostima Ukrajine, iako je ona jedna od dvije europske zemlje koje nisu podržale zapadne sankcije protiv Putina i Rusije.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško potvrdio je kako Moskva i Beograd razgovaraju o situaciji.

Dnevnik.ba

30. lipanj 2024 22:12