StoryEditor
akcija rapid

Pronađeno više od 70 kg opojne droge, slobode lišene četiri osobe

Piše desk  /  26.06.2024., 15:03h

Policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su 25. i 26. lipnja u sklopu višemjesečne istrage kodnog naziva „Rapid“ poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Konjica s ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeno je više pretresa lica, objekata i motornih vozila, a vezano za dokumentiranje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode su lišena lica inicijala A.V, (1991) iz Sarajeva, M.M. (1996) iz Sarajeva, O.Č (1992) iz Konjica i Z.N. (1984) iz Istočnog Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto cca sedamdeset četiri (74) kilograma opojne droge Amfetamin, cca dvanaest (12) litara Amfetaminskog ulja, cca jedan (1) kilogram Amfetamin crystal-ice, devet (9) pvc pakovanja sa više stotina tableta (ectasy), vatreno oružje i municija, više telefonskih aparata i SIM kartica, vaga za precizno vaganje, folije i drugi pribor za proizvodnju i pakovanje opojne droge. U prethodnom periodu kod suradnika predmetne organizirane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto cca osam (8) kilograma opojne droge Amfetamin.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanske županije, Zeničko-Dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanske županije, neovlašteno proizvodili i nabavljali opojnu drogu Amfetamin koju su u iznajmljenom stanu proizvodili, pripremali i pakirali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima, te su prilikom pretresanja  pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Dnevnik.ba

03. rujan 2024 17:22