StoryEditor
turistička sezona

Priopćenja iz iste kuhinje: I DF o "nesagledivim posljedicama"

Piše desk  /  20.07.2024., 17:44h

Demokratska fronta poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da izda nalog Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine po kojem se sprječava ulazak pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

"Smatramo da prisustvo pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosni i Hercegovini dodatno komplicira odnose između države Bosne i Hercegovine i Republike Srbije", navode iz DF-a.

Smatraju kako bi ovakva aktivnost proizvela nesagledive posljedice.

"Ovo nije u funkciji stabilnosti regiona i može proizvesti nesagledive posljedice obzirom na jasan cjelokupan politički kontekst istog. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s tim u vezi dužno je da svojim postupanjem eliminira takvu mogućnost, a Granična policija BiH u ovom trenutku mora biti svjesna situacije koja se pred njom nalazi", istakli su.

Također, naglašavaju i da, ukoliko Vijeće ministara BiH ne učini ništa po navedenom pitanju, bit će odgovorno za sve posljedice koje uslijed njihovog nedjelovanja mogu uslijediti.

"Sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini uslijed podrivanja od strane susjeda iz dana u dan se dodatno komplicira te stoga još jednom pozivamo Vijeće ministara da djeluje konkretno prije nego što bude kasno", zaključili su u svojoj službenoj reakciji.

Dnevnik.ba

08. rujan 2024 02:07