StoryEditor
hrvatska

Predsjedateljica Krišto prisustvovala 309. Sinjskoj alki

Piše fena  /  05.08.2024., 17:48h

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je u Sinju, Republika Hrvatska, s brojnim visokim dužnosnicima prisustvovala tradicionalnoj manifestaciji Sinjska alka.

Krišto je svoj boravak započela posjetom samostanu Gospe Sinjske, gdje ju je u društvu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i velikog broja ministara dočekao samostanski gvardijan u pratnji predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Stjepana Jukića i župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana.

Potom je prisustvovala prijemu kod Vojvode u Alkarskom dvoru, nakon čega se zajedno s uzvanicima uputila na Alkarsko trkalište.

Predsjedavajuća Krišto je naglasila kako njeno prisustvo i ove godine odražava važnost očuvanja kulturne raznolikosti i tradicije u regiji, suradnje sa susjednom Republikom Hrvatskom, kao i snažnu i prijateljsku povezanost dviju država, što potvrđuje snažnu opredijeljenost očuvanju svih kulturnih vrijednosti hrvatskoga naroda.

Tom prilikom, domaćini su upoznali Krišto s bogatom kulturnom baštinom Sinjske alke, koja predstavlja iznimno važan dio kulturnog identiteta Republike Hrvatske i regije koji je pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetskog kulturnog naslijeđa, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba

14. rujan 2024 23:55