StoryEditor

Počela proslava VRO Oluja u Kninu

Piše Desk  /  05.08.2024., 09:37h

Na Trgu dr. Ante Starčevića uskoro će početi polaganje vijenaca izaslanstava na Spomenik hrvatske pobjede Oluja 95, a nakon toga slijedi središnja svečanost na stadionu NK Dinara i na tvrđavi.

Tradicionalnom budnicom ulicama grada Knina u ponedjeljak ujutro počelo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 29. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja.

Knin je na današnji dan lijepo okićen, stanovnici su na svoje prozore i balkone izvjesili hrvatske zastave, a u grad iz minute u minutu pristiže sve više ljudi. Među brojnim građanima, veteranima i vojskom su i političari i gradonačelnici brojnih drugih hrvatskih gradova, objavila je Hina. 

Uz Trg Oluje i Ulicu dr. Franje Tuđmana posjetitelji razgledavaju taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja. Na Trgu dr. Ante Starčevića uskoro će početi polaganje vijenaca izaslanstava na Spomenik hrvatske pobjede Oluja 95, a nakon toga slijedi središnja svečanost na stadionu NK Dinara i na tvrđavi.

Misno slavlje će se održati u Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, gdje će misu predvoditi vojni ordinarij Jure Bogdan uz koncelebriranje šibenskog biskupa Tomislava Rogića. Doček maratonaca i biciklista je na Trgu dr. Ante Starčevića  u 13.30 sati.

Dnevnik.ba

20. listopad 2024 10:42