StoryEditor
Livno

Počela gradnja 160 milijuna eura vrijedne vjetroelektrane Kamešnica

Piše fena  /  13.08.2024., 21:34h

U podnožju planine Kamešnice na lokalitetu Široka draga svečano je otvoreno gradilišta istoimene vjetroelektrane.

Projekt je to kojeg, uz investitora Aspiravi iz Belgije, razvija tvrtka IMRES Smart Greenergy d.o.o. Livno. Prethodno je potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova na vjetroelektrani „Široka draga“ s livanjskom tvrtkom Roco-Commerce d.o.o., a svečanim presijecanjem vrpce radove su otvorili federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i direktor IMRES-a Pero Vrdoljak.

Vjetroelektrana „Široka draga“ gradi se na iznimno zahtjevnom i nepristupačnom planinskom terenu i svojom snagom od 125,4 MW jedan je od najvećih projekata na širem području, a ukupna vrijednost projekta VE Široka Draga je 160 milijuna eura, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin kazao je medijima kako sve razine vlasti i svi akteri uključeni u ovakve projekte trebaju kroz svoje djelovanje osigurati distribuciju električne energije prema zemljama Zapadne Europe.

- Na ovaj način kroz europske investitore, što je u ovom slučaju poduzeće Aspiravi iz Belgije, pokazujemo da smo opredijeljeni na euroatlantske integracije BiH - poručio je Vukadin.

Dnevnik.ba

10. rujan 2024 16:36