StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković obišao gradilište nove zgrade HNK u Mostaru te se sastao i s Kabirijem

Piše fena  /  05.09.2024., 10:27h

Hrvatski premijer Andrej Plenković obišao je gradilište nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru gdje ga je dočekao ravnatelj te kazališne kuće Ivan Vukoja.

- Vlada RH je putem Središnjeg državnog ureda jedan od glavnih financijera ovog projekta. Surađujemo ne samo u tom segmentu nego i na svim drugim poljima i imamo veliku podršku od hrvatske vlade i Središnjeg državnog ureda - izjavio je tom prigodom Vukoja.

Ravnatelj HNK istaknuo je kako se građevinski radovi za sada odvijaju planiranom dinamikom.

- U tijeku su radovi prve faze koji će biti završeni do kraja iduće godine. Proveli smo procedure za radove druge faze koji trebaju krenuti krajem ove godine i završiti se u idućoj godini. Zbog specifičnosti i veličine objekta gradnja je podijeljena na šest faza i nadam se da će sve ići kako je planirano, a to će ovisiti i od priljeva sredstava, kao i situacije na tržištu s obzirom na sve probleme u građevinskom sektoru - dodao je Vukoja.

Ravnatelj HNK Mostar podsjetio je kako je Republika Hrvatska u gradnji zgrade HNK do sada sudjelovala s 2,7 milijuna eura.

Sastao se i s Kabirijem

Tijekom svog posjeta Bosni i Hercegovini hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se s čelnicima tvrtke Aluminij Industries smještene u Mostaru.

„Na sastanku s predsjednikom Abraham grupe Amirom Grossom Kabirijem raspravili smo daljnje planove poslovanja Aluminija u Mostaru. Hrvatska snažno podržava projekt Južne plinske interkonekcije koji će osigurati još povoljnije uvjete za razvoj ove strateški važne tvrtke za BiH“, objavio je Plenković na svom X profilu.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 12:32