StoryEditor

Papa Franjo doputovao u Indoneziju

Piše fena  /  03.09.2024., 09:33h

Papa Franjo stigao je u utorak u većinski muslimansku Indoneziju kako bi započeo turneju po četiri nacije u azijsko-pacifičkoj regiji koja će biti najduža i najudaljenija u papinstvu ovog 87-godišnjaka.

Poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu sletio je u Jakartu u trodnevni posjet posvećen međureligijskim vezama, a zatim će otputovati u Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur.

Dvanaestodnevna turneja će testirati papinovo sve krhkije zdravlje, ali on često dobiva energiju zbog toga što je među svojim stadom, a posljednjih tjedana izgleda dobro raspoložen.

Papa treba imati opuštajući dan u Jakarti u utorak nakon dugog leta iz Rima, a zatim se sastati s predsjednikom Jokom Widodom u srijedu u prvom većem činu svog posjeta najnaseljenijoj zemlji s muslimanskom većinom na svijetu.

Katolici trenutno predstavljaju manje od tri posto stanovništva Indonezije - oko osam milijuna ljudi, u usporedbi s 87 posto, ili 242 milijuna, koji su muslimani.

Ali oni su jedna od šest službeno priznatih religija ili denominacija u sekularnoj naciji, uključujući protestantizam, budizam, hinduizam i konfucijanizam.

Dnevnik.ba

14. rujan 2024 14:23