StoryEditor

Otkrivena spomen-ploča za 12 poginulih policajaca u Petrinji

Piše desk  /  28.09.2024., 12:05h

Dan je sjećanja na Domovinski rat i obljetnica napada na policijsku postaju u Petrinji. Tim povodom otkrivena je spomen-ploča za 12 poginulih policajaca, hrvatskih redarstvenika, u Domovinskom ratu.

 Za njih su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Služena je i sveta misa u župnoj crkvi Svetog Lovre u Petrinji.

- Ja sam izgubila, nažalost, i oca i supruga. Moj suprug je bio specijalac. Nažalost, završio je na Šamarici 1991. Godine 2011. smo pokopali samo lubanju, ništa drugo. Mi smo već svoje odžalovali, a sad, umjesto žalosti, imamo snagu. Njihove bolove, njihove patnje i muke koje su prošli, mi smo pretočili, bar ja, u svoju snagu. I zato je ovaj dan za mene nešto veličanstveno, što je, nažalost, trebalo već davnih dana biti napravljeno, rekla je Mirjana Lovreković.

- Emocije su jako teške, jer se svi njih prisjećamo. To su moji vitezovi. Ostale su mi u sjećanju njihove zadnje riječi, rekao je Martin Stašćik, ratni zapovjednik.

- Na današnji dan obilježavamo još jedan u nizu zločinačkih pothvata agresora, koji se nisu mogli pomiriti s činjenicom da se hrvatski narod odlučio na samostalnost. Kao posljedica toga imamo u Petrinji jako velik broj poginulih, nestalih hrvatskih branitelja i civila. Na današnji dan,  spomenut ćemo i hrvatske policajce, koji su se borili za hrvatsku samostalnost, koji su dali svoje živote, rekla je Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje.

Dnevnik.ba

28. rujan 2024 12:06