StoryEditor
intervju za bild

Orban: Za Putina je sve jednostavno. On ne može izgubiti

Piše desk  /  09.07.2024., 18:44h

Mađarski premijer Viktor Orban je nakon posjeta Kijevu i Moskvi, gdje je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, dao intervju za njemački Bild.

Zanimljiv i znakovit isječak iz tog intervjua je na društvenoj mreži X, ranije poznatijoj kao Twitter, podijelio savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

"Za Putina je sve jednostavno. Pogledajte fakte, izvore energije, populaciju. Putin ne može izgubiti, to je jako logično. Ako pogledate broj vojnika, oružje i tehnologiju koji se koriste u ratu, poraz Rusije je nešto što je jako teško i zamisliti. Vjerojatnost da Rusija može biti poražena je nemoguće izračunati", rekao je Orban u tom intervjuu, prenosi Index.hr.

Nakon toga je prokomentirao svoje razgovore sa Zelenskim i Putinom.

 

"Obojici sam postavio isto pitanje"

"Pitao sam oba šefa država (Zelenskog i Putina, op.a.) postoji li ikakva šansa da pristanu na privremeno primirje koje bi ubrzalo mirovne pregovore. Da se krene od prekida vatre. Jer trenutno svi razmišljaju u drugom smjeru. Prvo žele postići mirovni sporazum, a tek potom proglasiti prekid vatre. Nijedna strana nije sigurna oko toga", rekao je Orban.

"I Rusi i Ukrajinci su odgovorili isto: Primirje je u interesu neprijatelja jer će tijekom prekida vatre imati vremena za reorganizaciju i pripreme za nastavak rata", dodao je mađarski premijer.

Dnevnik.ba

04. rujan 2024 12:01