StoryEditor
atentat

Objavljena snimka s kamere policajca koji je prvi vidio Trumpovog atentatora

Piše desk  /  09.08.2024., 16:09h

Lokalna policija u Butleru u Pennsylvaniji, objavila je snimke s kamere policajca koji je prvi primijetio Thomasa Matthew Crooksa, muškarca koji je pokušao ubiti Donalda Trumpa.

Kako se može vidjeti na snimcima, koje je policija u Butleru podijelila s američkim medijima, neimenovani policajac je s kolegom došao do krova zgrade gdje se Crooks nalazio, a kada ga je vidio, brzo se spustio, strahujući od toga da će pucati na njega.

Odmah je krenuo prema svom vozilu u kojem je bilo njegovo nalazilo oružje, ali je nekih 40 sekundi nakon susreta s atentatorom Crooks ispalio osam metaka na Trumpa. Pogodio je nekoliko osoba, uključujući i Trumpa, te ubio jednog muškarca.

"Bilo je jako blizu. Okrenuo se prema meni", rekao je policajac svojim kolegama nakon što je situacija prošla.

Crooks je ubijen ubrzo nakon toga, a snimci nastali poslije toga pokazuju razgovore grupe policajaca među kojima je bio i službenik koji ga je prvi vidio, prenosi Index.hr.

 

Policajaci govore da su mislili da je Tajna služba imala nekoga na krovu

Prema snimcima, vidi se da policajci govore kako su tražili nekoga iz Tajne službe da imaju postavi čovjeka na taj krov. Policajci dalje govore da su mislili da je Tajna služba imala agenta na krovu te da su zbog toga bezazleno krenuli na krov, a mogli su postati žrtve atentatora.

Nakon što je snimka izašao u javnost, Tajna služba se oglasila te izrazila zahvalnost za pomoć lokalnim policajcima.

"Tajna služba SAD-a cijeni naše lokalne policijske partnere, koji su hrabro djelovali dok su radili na pronalaženju napadača tog dana. Pokušaj atentata na Trumpa rezultat je neuspjeha Tajne službe, i trenutno preispitujemo i ažuriramo naše zaštitne politike i procedure kako bismo osigurali da se ovakva tragedija nikada više ne ponovi", poručili su.

Dnevnik.ba

12. rujan 2024 22:40