StoryEditor
najava

Mostar domaćin Dječjeg festivala #zaigrajMO

Piše fena  /  21.08.2024., 17:56h

Prvi dječji festival #zaigrajMO, u organizaciji Grada Mostara te partnerima projekta, Školom atletike u Mostaru, održat će se u subotu, 31. kolovoza, s početkom u 16:30, na SC Kantarevac i u Senzornom parku Kantarevac.

Cilj festivala je potaknuti djecu na aktivnost i kreativnost pred početak nove školske godine.

Program festivala uključuje atletska natjecanja, utrku puzanja beba, kreativno-inkluzivnu radionicu za mlađe uzraste i djecu s teškoćama u razvoju, te bogat zabavni sadržaj s nastupima Lola klaunova, Glazbenog vrtića Mostar i večernjom kino projekcijom pod zvijezdama, najavili su organizatori.

Festival ove godine počinje s kraljicom sporta – atletikom, gdje će se djeca rođena od 2011. do 2018. godine natjecati u osnovnim sportskim vještinama, raspoređeni po uzrasnim skupinama u četiri kategorije. Pod stručnim vodstvom trenera Škole atletike, pažljivo osmišljeni poligoni bit će prilika da djeca uče o sportu, natjecateljskom duhu i važnosti tjelesne aktivnosti.

Natjecateljski duh bit će dodatno obogaćen kroz kreativno-inkluzivnu radionicu, koja je osmišljena za djecu rođenu između 2019. i 2022. godine, kao i za djecu s teškoćama u razvoju do 10 godina starosti.

Kroz igru i stručno vodstvo, mališani će se zabaviti posebno kreiranim igrama koje potiču njihovu kreativnost, suradnju, timski rad i motoričke sposobnosti.

Posebna pažnja bit će posvećena inkluziji u okviru radionice koja će u potpunosti biti prilagođena potrebama djece s teškoćama u razvoju.

Večer će završiti kinom pod zvijezdama i projekcijom sinkroniziranog filma "Malci – Despicable Me 4" od 20 sati, te igranog filma "Bajkeri" za nešto starije uzraste od 22 sata.

Roditelji mogu prijaviti djecu za atletska natjecanja i utrku beba na linku, te za sudjelovanje u kreativno-inkluzivnoj radionici na linku.

Dnevnik.ba

11. rujan 2024 15:21