StoryEditor
pokrajina Sachsen

Mladu ženu u Njemačkoj brutalno napala skupina Sirijaca

Piše desk  /  02.07.2024., 09:38h

Mlada žena (21) svjedočila je brutalnom napadu sedmorice Sirijaca.

Naime, sjedila je na travnjaku u vrtnom parku u Chemnitzu, u pokrajini Sachsen na istoku Njemačke, kada joj je sedam mladića pristupilo i vrijeđalo je.

Navodno su je počeli udarati po licu prije nego što su je neprikladno dodirnuli ispod suknje i pokušali je odvući u uličicu. "Bojala sam se da ću biti silovana", rekla je za njemački Bild.

Vrtlarica, koja se našla u blizini, rekla je da su ona i njezin dečko čuli ženu kako vrišti. Pritrčali su joj u pomoć, ali je i 22-godišnjakinju pretukla skupina prije nego što su pobjegli s mjesta zločina. Žrtva i njezin spasioc zadobili su lakše ozljede.

Nisu svi uhićeni

Vrtlar, koji želi ostati anoniman, ispričao je kako su mu počinitelji prijetili da imaju nož te da će se vratiti. "Sada imamo loš predosjećaj", rekla je vrtlarica. Policija je kasnije uhitila pet od sedam navodnih napadača u dobi od 15, 16, 17, 19 i 23 godine.

"Oni su državljani Sirije. Pet osoba je privremeno uhićeno i odvedeno u policijsku postaju. Kriminalistički odjel Chemnitza preuzeo je daljnje istrage zbog sumnje na seksualni napad i teške tjelesne ozljede", rekla je glasnogovornica policije u priopćenju.

Dječaci od 15 i 16 godina navodno su bili glavni napadači te su u nedjelju izvedeni pred suca. Lokalne vlasti još nisu objavile jesu li poslani u zatvor. Ostala trojica osumnjičenih, u dobi od 17, 19 i 23 godine, puštena su u subotu na slobodu po nalogu državnog odvjetnika, prenosi Daily Mail.

Dnevnik.ba

07. srpanj 2024 17:53