StoryEditor
tomislavgrad

Misnim slavljem završeni Dani svetog Nikole Tavelića

Piše fena  /  14.07.2024., 15:42h

Nakon devetodnevne duhovne priprave u nedjelju u župi sv. Mihovila i spomen-bazilici posvećenoj sv. Nikoli Taveliću u Tomislavgradu svečano je proslavljena tradicionalna završna i ujedno središnja proslava dana u čast sv. Nikole Tavelića i spomen na Prvi hrvatski sabor.

Nakon duhovne priprave i niza kulturno-zabavnih događanja, koja su organizirana u suradnji s općinskim čelnicima, jer se u okviru proslave Tavelića dana od 1996. slavi i Dan općine, središnje slavlje za župu i cijeli duvanjski kraj započelo je jutrošnjom svečanom procesijom tomislavgradskim ulicama s kipom sv. Nikole Tavelića.

Na početku misnog slavlja pred spomen bazilikom gvardijan franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Bože Milić zaželio dobrodošlicu svim uzvanicima i hodočasnicima, dok je misno slavlje predvodio splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić, koji je u propovijedi govorio o životu i mučeničkoj smrti svetog Nikole Tavelića.

Prigodne riječi zahvale na kraju misnog slavlja uputio je i duvanjski župnik fra Hrvoje Miletić.

Posljednji događaj u okviru manifestacije Dani svetog Nikole Tavelića bit će večerašnji koncert Giuliana, koji će nastupiti ispred spomen bazilike.

Dnevnik.ba

06. rujan 2024 12:42