StoryEditor
ZHŽ

Ministrica Katić obišla gradilište sjeverne obilaznice Gruda

Piše fena  /  16.08.2024., 16:44h

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić boravila je u radnom posjetu Općini Grude, gdje se sastala s općinskim načelnikom Ljubom Grizeljom s kojim je razgovarala o infrastrukturnim projektima općine.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, na čelu s ministricom Katić, pruža punu podršku infrastrukturnim projektima kako u cijeloj Federaciji, tako i u ovoj hercegovačkoj općini, što je iskazano kroz provedbu javnog poziva za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju regionalnih i lokalnih cesta.

Na spomenuti javni poziv Općina Grude prijavila projekt naziva „Sanacija lokalnih i nerazvrstanih cesta u Općini Grude“, te je javnim pozivom odobreno 416.322,43 KM. Proteklog mjeseca je u Mostaru potpisan ugovor između Općine Grude i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te su potpisnici istaknuli još jednom kako vjeruju u uspješnu realizaciju ovog projekta na terenu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Ministrica Katić i načelnik Grizelj obišli su gradilište sjeverne obilaznice Gruda čija duljina iznosi 2,6 km, a vrijednost ugovora je 5.915.850,97 KM s PDV-om.

Predmet ugovora, koji je potpisan od Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH kao investitora i konzorcija Putovi d.o.o. Grude i HP Investing d.o.o. Mostar u studenom 2022. godine, je izgradnja donjeg ustroja prometnice s kompletnim zemljanim radovima i objektima, dok se radovi financiraju iz kredita EBRD-a.

Ministrica Katić je iskazala zadovoljstvo današnjim održanim sastancima i posjetima infrastrukturnim projektima, a posebice obilaznice Gruda čiji je rok završetka radova prve faze po postojećem ugovoru predviđen u mjesecu listopadu ove godine, a do sad je izvedeno oko 90 posto ugovorenih radova, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

14. rujan 2024 07:28