StoryEditor
nenad nešić

Ministar sigurnosti: SDA i DF lažnog Hrvata Komšića i dalje žive u ratnim godinama

Piše desk  /  20.07.2024., 17:59h

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić izjavio je da apsolutno podržava dolazak pripadnika MUP-a Srbije u Republiku Srpsku, kao i svih onih koji doprinose miru i stabilnosti u regiji.

- Nažalost, SDA, DF lažnog Hrvata /Željka/ Komšića i dalje žive u ratnim godinama i svuda vide imaginarne neprijatelje. MUP Srbije garant je mira i stabilnosti kako u Srbiji, tako i u regionu i sve naše sigurnosne agencije, MUP Republike Srpske i s nivoa BiH i Federacije BiH uspješno surađuju s MUP-om Srbije i sprečavaju kriminal i korupciju - istaknuo je Nešić, prenosi RTRS.

On je rekao da, osim jeftinih političkih poena i igara, ne vidi razlog za takva reagiranja iz FBiH u upitao što može promijeniti šest ljudi bilo gdje na svijetu.

- Draga braćo iz Srbije, dobro ste došli u Republiku Srpsku. Dobrodošlicu vam želi ministar sigurnosti u Vijeću ministara - poručio je Nešić.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćilo je da će od ponedjeljka, 22. srpnja u Banjaluci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformirani policijski djelatnik i djelatnik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. rujna raditi zajedno s kolegama iz Republike Srpske.

Na osnovu Memoranduma o suradnji tijekom turističke sezone između MUP-ova Srbije i Republike Srpske u istom periodu biće angažirani policijski službenici MUP-a Republike Srpske u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru koje će turisti moći kontaktirati.

SDA je dogovorenu policijsku suradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banjaluci, Foči i Trebinju nazvala dijelom velikosrpskog projekta, dok Demokratski front od Vijeća ministara traži da izda nalog Graničnoj policiji BiH i da se spriječi dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije.

06. rujan 2024 16:58