StoryEditor
Poplave

Ministar Milanović: Višemilijunske štete od poplava na gospodarskim subjektima u SBŽ

Piše D  /  24.10.2024., 20:12h

Vlada Županije Središnja Bosna primila je na znanje na današnjoj sjednici u Travniku izvješće Ministarstva gospodarstva o štetama koje su nastale na gospodarskim subjektima u poplavljenim područjima, te zaključkom zadužila premijera te ministre financija i gospodarstva da naprave dodatnu informaciju po kojoj bi Vlada trebala izdvojiti interventna sredstva za pomoć pogođenim poduzećima.

Ministar gospodarstva ŽSB Sedžad Milanović kazao je kako će štete od poplava biti višemilijunske.

- Dobili smo informaciju za dvije od tri pogođene općine, Kreševo i Fojnicu, još uvijek čekamo na općinu Kiseljak. Radi se otprilike 100-tinjak gospodarskih subjekata iz općina za koje smo dosad dobili informaciju, a neslužbene informacije govore da i u Kiseljaku imamo oko 150 gospodarskih subjekata koji su pogođeni štetama od poplava. Procjenu šteta nismo konkretizirali, ali radi se sigurno o višemilijunskim iznosima. Preliminarna procijenjena šteta samo na jednom gospodarskom subjektu u općini Fojnica iznosi više od pet milijuna KM. Tako da ćemo sigurno imati višemilijunske štete na gospodarskim subjektima i procjenu tih šteta u idućem razdoblju će raditi općinske službe i općinske civilne zaštite - rekao je Milanović.

S obzirom na to da gospodarski subjekti neće imati mogućnost dobivanja pomoći iz europskog Fonda solidarnosti, županijska Vlada se odlučila na ovaj način pomoći.

Dnevnik.ba

24. listopad 2024 20:13