StoryEditor
hrvatski predsjednik

Milanović o Pupovcu: "To ni Putin ne bi bolje osmislio, to se zove maskirovka"

Piše desk  /  22.05.2024., 14:38h

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je priznanje Palestine kao države od strane nekih europskih država.

"Ja sam prvi ili drugi u Europi nakon divljanja Hamasa i nakon divljačke rekacije izraelske vlasti upozorio da će Izrael izgubiti simpatije ako tako nastavi i izgubio je i sada smo tu gdje jesmo. Palestina je već priznata od nekih država i ovo vam je primjer da država mora zauzeti stav, a on se zauzima razgovorom predsjednika Republike i premijera, nešto što Andrej Plenković ruši i razbija nekoliko godina", započeo je.

"Prije nego što se donose stav, treba razgovarati o tome, što Plenković uzruptira. Kada su ovlasti podijeljene potreban je razgovara, tu ne može biti prva i zadnja Plenkovićeva i ono što njemu privatno odgovara. On nije vođen vrijednostima u životu i politici. Imam elemenata za priznanje Palestine, ako se odlučimo za to potreban je razgovor i dogovor", kazao je.

"Je li Međunarodni sud zadužen za Izrael to je pitanje, kao što je pitanje za Ukrajinu i Rusiju, nije jasno", dodao je. Komentirao je i povećanje plaća ministara: "HDZ-ovci ne žive plaće, ali saborski zastupnici žive i njihove plaće treba indeksirati jer su godinama iste”, kazao je. Dodao je da ga se ne tiču plaće ministara i da je njemu njegova plaća dovoljna".

Obrušio se na Pupovca

Osvrnuo se na formiranje Vlade: "Sad kad je formirana Vlada, mislim da to ni Putin ne bi bolje osmislio, to se zove maskirovka, pričaš i radiš jedno, a planiraš drugo, to Pupovac i neki njegovi sateliti stalno ponavljaju da je Plenković zaštite Hrvatske od ekstremizma i ustaštva. To je bezobrazna izmišljotina. Plenković je sklopio sporazum sa strankom koja je na izborima dobila 10 posto. Ta stranka nije tražila ništa. Domovinski pokret je dobio isto koliko i Most 2016., a  u usporedbi s onim što je Most tražio i dobio, dobili su nula. Očito postoji razlog zašto nisu tražili ništa od Plenkovića. Plenković nikoga ne štiti od ničega".

"Pupovac tamo gdje živi i gdje unosi smutnju svojim zapomaganjem, tamo nitko ne glasi za njega. Hrvatskoj prijeti koruptivni kartel, to je HDZ i ta prijetnja je realna. Građani su tražili da taj tip ode, a on je i dalje premijer. Ako to netko želi usporiti, možemo razgovarati. Je li to protuustavno? Nije. Je li gadljivo? Je. Imao je dovoljno, ne najviše. Netko se našao tko mu je pokrpao rupe, a nije tražio ništa. Ne prijeti Hrvatskoj ustašluk, postoji prijetnja korupcije i lopovluka kad Pupovac i njemu slični dignu ruke za Ivana Turudića. Pupovac radi ono što mu kaže Plenković, vjerujem da se njih dvojica bude u krevetu svako jutro, takvu ljubav nitko nije vidio. Ljubav i poneka psovka, to je za nas važno i važnije od Palestine i Izraela čak i od finala kupa”, rekao je Milanović.

On se šlepa uz glasove Dragane Jeckov i Anje Šimprage, kaže, ali "tamo gdje živi i unosi smutnju svojim gnjecavim zapomaganjem, tamo nitko ne glasa za njega, ni jedan Srbin" i dodao je: "Srbima ne treba zaštitinik kao Plenković, a pogotovo ne Pupovac". Milanović je ponovio da Hrvatskoj ne prijeti desnica: "Ta desnica će pozvati Pupovca da glasaju za Plenkovića i štite lopove u Vladi koje štiti cijelo vrijeme, da glasaju za Turudića koji je doveo do mog uključenja u kampanju, što nije protuustavno", rekao je.

‘Ne prijeti Hrvatskoj crna desnica‘

"Plenković je išao na referendum, dobio 35 posto glasova, svi ostali glasali su protiv toga da i dana više bude premijer, tražili su da taj tip ode, on je i dalje premijer. Je li to protuustavno, nije, je li gadljivo, nije, što je potrebno? Potrebno je da imaš dovoljno, ne najviše. Netko se našao tko mu je pokrpao rupe, a da zauzvrat nije tražio ništa. Tu priču (prijetnje) šire Pupovac i nekoliko budala, štetočine, ne prijeti Hrvatskoj nikakav ustašluk. Ako će netko Hrvatsku braniti od te izmišljene priče, to sam ja".

Spočitava SDSS-u glas za Turudića i opstruiranje Zlate Đurđević za kandidatknjiu Vrhovnog suda. "To je za nas važnije od priče o finalu Kupa", kazao je Milanović i rekao da ga je Zajec pozvao da dođe na utakmicu, što je predsjednik odbio. A onda se opet vratio na Pupovca: "Ne prijeti Hrvatskoj nikakva crna desnica, ta denica će najvjerojatnije za mjesec dana pozvati Pupovca da zajedno glasuju za Plenkovićeve svinjarije".

Dnevnik.ba

07. rujan 2024 06:06