StoryEditor

Medicinski fakultet: Prijam za najuspješnije kandidate s razredbenog postupka

Piše desk  /  14.07.2024., 12:19h

U petak je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru upriličen prijem za pet budućih studenata koji su ostvarili najbolje rezultate na razredbenom postupku za studij Medicine na hrvatskom jeziku.

Studente su, u pratnji njihovih roditelja, pozdravili dekan prof. dr. sc. Ivan Ćavar, prodekani prof. dr. sc. Antonio Sesar i doc. dr. sc. Antonio Markotić te ministar zdravstva HNŽ-a prof. dr. sc. Milenko Bevanda.

Studenti koji se ostvarili najbolje rezultate su: Dominik Bagarić, Tara Bevanda, Ana-Marija Prusac, Iris Pehar i Petra Đuzel, a navedenim studentima dekan je uručio prikladan poklon – udžbenik iz Anatomije s posvetom.

Uprava fakulteta istaknula je kako studiranje na Medicinskom fakultetu zahtijeva maksimalnu posvećenost i predanost, posebno iz razloga kada u vremenu u kojem živimo biti liječnik predstavlja ogromnu čast, ali i obavezu.

Prema tome, ovaj susret simbolično predstavlja poticaj mladim ljudima, sadašnjim i budućim studentima medicine, da uvijek strema ka izvrsnosti, budući da je upravo izvrsnost ono čemu teži i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, naveli su s ovog fakulteta.

Također, prema odluci dekanskog kolegija Medicinski fakultet će ovih pet najboljih studenata osloboditi plaćanja školarine, što je dodatni poticaj za učenje i rad u novom okruženju, priopćeno je s ovog fakulteta.

Dnevnik.ba

08. rujan 2024 02:00