StoryEditor
HBŽ

Livno: Potpisani ugovori za dodjelu sredstava za potporu poljoprivrednim proizvođačima

Piše desk  /  23.10.2024., 12:35h

Ugovori za dodjelu bespovratnih sredstava ostvarenih prema javnim pozivima po Programu potpora ruralnom razvoju za 2024. godinu potpisani su u srijedu u Livnu, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 123.217 konvertibilnih maraka.

Riječ je o mjerama potpora mladim poljoprivrednicima, potpora proizvodnji mlijeka te mjerama potpora kapitalnim ulaganjima poljoprivrednih gospodarstava.

Uvjete za mjere potpora kapitalnim ulaganjima poljoprivrednih gospodarstava ostvarilo je dvanaest korisnika. Ukupan iznos potpore za tih dvanaest korisnika iznosi 99.422 marke.

Sredstva su za nabavku poljoprivredne mehanizacije, uređaja, opreme za animalnu i biljnu proizvodnju, opreme za obnovljive izvore energije te izgradnju gospodarskog objekta.

Pravo na potporu mladim poljoprivrednicima ostvarila su tri korisnika i sredstva će biti dodijeljena za nabavku plastenika i osnovnog stada. Dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 15.794  maraka.

I u trećoj mjeri – potpora za proizvodnju mlijeka na malim farmama uvjete za bespovratna sredstva ostvarila su dva korisnika. Iznos sredstava po ovoj mjeri je osam tisuća maraka, a namijenjen je za kupnju ovaca i steonih junica.

Ukupan iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava poljoprivrednicima po javnim pozivima za navedene tri mjere potpore od strane Grada Livna je 123.217 konvertibilnih maraka.

Ugovore s korisnicima potpisao je gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

U obraćanju nazočnima istaknuo je važnost svakog poljoprivrednog proizvođača na području Livna, prije svega, u smislu doprinosa razvoju naših krajeva i u smislu zajedničke suradnje bez koje, kako je kazao, nema ni bržeg ni boljeg razvoja ovoga kraja.

Grad Livno je Program potpora ruralnom razvoju donio u srpnju ove godine. Cilj je podržati svakog poljoprivrednog proizvođača na području Livna i potaknuti druge na poljoprivrednu proizvodnju na ulaganje u poljoprivredna gospodarstva, izvijestio je Grad Livno.

Dnevnik.ba

23. listopad 2024 12:36