US actor Leonardo DiCaprio arrives for the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by VALERIE MACON/AFP)VALERIE MACON - Afp
StoryEditor
Donacija Ukrajini

Leonardo DiCaprio donira 10 milijuna dolara ukrajinskoj vojsci

Piše Fena  /  08.03.2022., 13:26h
Leonardo DiCaprio donirao je 10 milijuna dolara Oružanim snagama Ukrajine, što je najveći pojedinačni iznos donacija do sada.

Hollywoodska superzvijezda, posebno poznat po ulozi u filmu 'Titanic', Leonardo DiCaprio, donirao je deset milijuna američkih dolara ukrajinskoj vladi u jeku ruske invazije na Ukrajinu. Vjerojatno je ogromna donacija namijenjena kao podrška ratnim naporima, kao i humanitarnim naporima unutar zemlje - navodi se u izvještaju, prenosi Ukrinform pozivajući se na GSA News.

Leonardo DiCaprio, koji ima ukrajinske korijene preko svoje bake s majčine strane, oštro je osudio rusku invaziju na Ukrajinu, pridruživši se velikom broju drugih slavnih osoba širom svijeta koji su to učinili. Neke slavne osobe rođene u Ukrajini čak su se vratile kući iz drugih zemalja kako bi se borile za svoju domovinu nekoliko dana nakon početka rata.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je svijet na vojnu i financijsku podršku jer ruska invazija na Ukrajinu uzima veliki danak zemlji.

Dnevnik.ba

04. rujan 2024 20:28