StoryEditor
mostarski gradonačelnik

Kordić: "Na temi sigurnosti u Mostaru skupljaju se jeftini politički poeni"

Piše fena  /  28.08.2024., 10:48h

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u srijedu je održao radni sastanak s ministrom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mariom Marićem i komesarom policije HNŽ-a Robertom Perićem.

Razgovaralo se o aktualnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u Gradu Mostaru, a mostarski gradonačelnik Kordić izrazio je zanimanje za proces istrage oko incidenata koji su se događali u Mostaru zadnjih dana. Ministar i komesar su izvijestili gradonačelnika o procesu istraga i kazali kako je slučaj Bačevići, rasvijetljen i počinitelji pronađeni, priopćeno je iz Grada Mostara.

Navodi se i kako je incident u prometu, napad u blizini Lučkog mosta također u postupku rasvjetljavanja i kako su dvije osobe privedene i trenutno traje kriminalistička obrada.

Mostarski gradonačelnik je izrazio potporu radu policijskih tijela i naglasio kako nema mjesta da se na temi sigurnosti u Gradu Mostaru skupljaju jeftini politički poeni.

"Zna se tko se brine o sigurnosti, a svi oni politički akteri koji svojim svakodnevnim huškanjem i retorikom podjela pune medijski prostor samo doprinose podizanju tenzija i direktno uzrokuju ovakve događaje. Dogovorena je stalna komunikacija i suradnja na polju sigurnosti i konstatirano kako je izuzev pojedinačnih incidenata sigurnost u Gradu zadovoljavajuća", navodi se u priopćenju. 

Dnevnik.ba

12. rujan 2024 23:31