StoryEditor
sarajevo

Konaković i Grlić Radman: Stabilni odnosi među susjedima ključ za mir i napredak

Piše desk  /  23.10.2024., 14:15h

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom

Tijekom susreta je razgovarano o bilateralnoj suradnji BiH i Republike Hrvatske, odnosima u regiji te nastavku aktivnosti na europskom putu naše zemlje, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Sugovornici su tom prilikom naglasili značaj regionalne suradnje u razdoblju globalnih sigurnosnih izazova ocijenivši da su stabilni odnosi među susjedima ključ za mir i napredak.

image

Konaković i Grlić Radman: Stabilni odnosi među susjedima ključ za mir i napredak

FENA -

Kada je riječ o europskim integracijama, Konaković je istaknuo da BiH nastavlja s reformskim procesom. Izrazio je zahvalnost za podršku koju Republika Hrvatska pruža BiH na njenom putu u EU i NATO, a posebno za pomoć koju je pružila našoj zemlji nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH početkom mjeseca.

Grlić Radman je izrazio sućut obiteljima stradalih u katastrofalnim poplavama te izrazio spremnost Hrvatske da pomogne susjednoj zemlji u ovim teškim trenucima. Naglasio je da su prijateljski odnosi dviju zemalja temelj unapređenja bilateralne suradnje. Čestitao je BiH na uspješno održanim Lokalnim izborima kao i organizaciji “NATO Partnerskog 360 Simpozija 2024”.

Na sastanku je bilo riječi i o izmjeni Ugovora o graničnim prijelazima između BiH i Republike Hrvatske, infrastrukturnim projektima, ekonomskom razvoju i drugim pitanjima od zajedničkog interesa dvije zemlje.

Dnevnik.ba

23. listopad 2024 14:15