StoryEditor
ministar vp bih

Konaković: "Dok Dodit lupeta gluposti o razdruživanju, smo će razdružiti građane RS od 2 milijarde KM"

Piše desk  /  31.05.2024., 09:20h

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer najavio da će do kraja mjeseca partnerima iz Federacije BiH uputiti sporazum o razdruživanju, oglasio se ministar vanjskih poslova naše države Elmedin Konaković.

"Dok lupetaju gluposti o razdruživanju na granici su da građane bh. entiteta RS ‘razdruže‘ od 2 milijarde KM koje nam stoje u zraku. ‘Razdružit će‘ ih i od prilike za integriranjem tržišta u EU tržište. ‘Razdružit će‘ ih od investicija i porasta plaća. A zadužit će ih u nekoj od banaka", napisao je Konaković na društvenim mrežama.

Dodik je jučer rekao da rok "do kraja mjeseca" može značiti da će sporazum poslati "danas ili sutra". Ovo sve dolazi nakon što je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država upozorila Dodika da "razdruživanje" znači kraj za ovaj entitet.

Dodik je jučer također rekao da njegove kolege iz Sarajeva misle da su možne jer su miljenici Amerikanaca, ali da ne znaju "da je u svijetu promijenjen odnos snaga."

"Mi ćemo biti u organima BiH, ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke", kazao je Dodik.

Dnevnik.ba

06. rujan 2024 15:04