cijene divljaju

Kilogram janjetine u Jablanici 50 KM

/

Jablanica je već desetljećima prava oaza za ljubitelje pečenja i većina putnika prema Jadranu ovaj hercegovački gradić bira za mjesto za predah i osvježenje od puta. Nažalost, cijene janjetine rastu iz mjeseca u mjesec i ona u jednom restoranu košta čak 50 KM.

Radnici i šefovi restorana ne vole previše govoriti o cijeni janjetine, a povećanje pravdaju činjenicom da je mnogo teže naći kvalitetnu janjetinu i da je nabavna cijena dosta porasla. Također, ističu da je poskupio i ugalj, piše Faktor. 

Cijene kilograma janjetine u pojedinim restoranima su: Kod Gojka, Maksumić, Zdrava voda, Komadinovo vrelo 40 KM, Kovačević 45 KM… Kada se tome dodaju još prilozi i salate koje se posebno naplaćuju, onda je janjetina postala luksuz. 

Janjetina u poznatom restoranu Udovice, koji se nalazi između Mostara i Čitluka u mjestu Sretnice, još od siječnja košta 50 KM, a nije isključeno da uskoro bude skuplja još za 5 ili 10 KM. Popularni specijalitet u restoranu Kulin dvor u Semizovcu košta 45 KM. 

Dnevnik.ba

Najčitanije