StoryEditor
Lolwah bint Rashid al-Khater

Katarska ministrica osudila parodiju na ‘Posljednju večeru‘: "Apsolutno odvratno“

Piše fena  /  29.07.2024., 14:35h

Katarska državna ministrica za međunarodnu suradnju pri Ministarstvu vanjskih poslova ove zaljevske zemlje Lolwah bint Rashid al-Khater osudila je dio ceremonije otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Parizu koji je sadržavao parodiju na "Posljednju večeru" Leonarda da Vincija.

- Kao muslimanka u potpunosti odbacujem i osuđujem ponižavajući način na koji je okarakteriziran Isus Krist (u islamskoj tradiciji Isa, a.s.), mir neka je s njim. Izražavam solidarnost s kršćanima koji su s pravom bili uvrijeđeni - navela je ministrica Al-Khater na svom nalogu na društvenoj mreži X, prenijeli su međunarodni mediji.

Prema njezinim riječima, ovo što smo vidjeli je "apsolutno odvratno“, priopćeno je iz Ambasade Države Katar u Sarajevu.

- Ali, nažalost ovo nije prvi put da vidimo sramotni prikaz Isusa Krista u nekim zapadnim medijima i umjetničkoj produkciji. Neki vole tvrditi da su ‘emancipirani‘ od religije, ali stvarnost je da su samo postali zarobljenici vlastitih nekontroliranih želja. Ljudi više nisu bitni, sve dok stroj za brojanje novca radi - navela je ministrica Al-Khater.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izdao je u nedjelju, 28. srpnja službenu ispriku nakon pritužbi na dio na ceremoniji otvaranja koji je sadržavao parodiju na "Posljednju večeru".

Dnevnik.ba

23. listopad 2024 15:27