MOSTAR, 17. maja (FENA) - Premijernom izvedbom predstave ”Ovaj mali Еѕivot” u reЕѕiji Emine KovaДЌeviД‡-PodgorДЌeviД‡, nastale u koprodukciji Narodnog pozoriЕЎta Mostar i Hrvatskog narodnog kazaliЕЎta u Mostaru, u petak je otvoreno 21. izdanje MeД‘unarodnog festivala komedije ”Mostarska liska“.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
kultura

Izvedbom komedije ‘Ovaj mali život‘ otvorena ‘Mostarska liska‘

Piše fena  /  18.05.2024., 16:04h

Premijernom izvedbom predstave "Ovaj mali život” u režiji Emine Kovačević-Podgorčević, nastale u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, u petak je otvoreno 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska“.

U osam dana trajanja festivala posjetioci će imati priliku uživati u sedam kazališnih predstava komedijskog žanra iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Dobrodošlicu publici u Narodnom pozorištu Mostar poželio je direktor tog kazališta Emir Spahić, a Festival je proglasio otvorenim predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić.

Marić je kazao kako je večeras posebno sretan jer ‘Mostarsku lisku‘ otvara predstava rađena u koprodukciji mostarskih teatarskih kuća.

- Drago mi je da smo zajedno, da se družimo, da umjetnost i kultura pokazuju da jesu i da trebaju biti temelj spajanja, kako u Gradu Mostaru, tako i u Bosni i Hercegovini. Želim vam da uživate narednih sedam dana u odličnim izvedbama te da sa smijehom ispratite sve predstave - poručio je Marić.

Ovogodišnji stručni žiri čine Emir Hadžihafizbegović, Miroslav Momčilović i Maja Lasić, a ceremonija zatvaranja festivala i svečana dodjela nagrada bit će upriličeni u petak, 24. svibnja.

Dnevnik.ba

14. listopad 2024 06:19