StoryEditor

Izrael eliminirao još 16 palestinskih terorista

Piše desk  /  23.10.2024., 13:10h

U izraelskim napadima na teroriste Hamasa u Gazi u srijedu je poginulo 16 osoba dok su izraelske snage pojačavale pritisak na sjeverna područja palestinske enklave, opkolile su bolnice i skloništa za izbjeglice i naredile mještanima da krenu prema jugu, priopćili su liječnici i mještani s područja koje kontroliraju teroristi Hamasa.

 

Ministarstvo zdravstva Gaze, također pod kontrolom terorista Hamasa, i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćili su kako neće moći započeti kampanju cijepljenja protiv dječje paralize u sjevernoj Gazi kako je planirano zbog intenzivnog bombardiranja, masovnog raseljavanja i nedostatka pristupa na sjeveru Gaze. Nije jasno zbog čega se odjednom u Gazi radi ova kampanja dok bukti rat Izraela i Hamasa.

Izraelske snage započele su operaciju na sjeveru prije otprilike tri tjedna s deklariranim ciljem da spriječe Hamasove teroriste da se pregrupiraju, ali se operacija intenzivirala nakon ubojstva vođe Hamasa, Yahye Al-Sinwara prošle srijede.

Izraelska vojska objavila je prošlog petka da je poslala još jednu vojnu jedinicu u Jabaliju i počela je opsjedati skloništa za navodne izbjeglice, prisiljavajući raseljene ljude da odu dok je okupila brojne muškarce povezane s Hamasom. Hamasovo Ministarstvo zdravstva priopćilo je da je najmanje 650 ljudi ubijeno od početka nove ofenzive.

Liječnici su priopćili da su dvojica Palestinaca ubijena u Beit Lahiji, dok je u zračnom napadu ubijeno 12 u gradu Gazi, uključujući četiri općinska službenika, u dva odvojena napada u srijedu. Svi ubiojeni mogu biti povezani s Hamasom.

Još dvojica Palestinaca ubijena su u zračnom napadu u Deir Al-Balahu u centralnom pojasu Gaze, naveli su.

U sjevernoj Gazi, mještani su priopćili da su izraelske snage opkolile bolnice, škole i druga skloništa u kojima su smještene raseljene obitelji i naredile im da odu i krenu prema jugu. Hamas navedene objekte koristi kao paravan za svoje operacije.

Hamas je započeo rat protiv Izraela barbarskim napadom na civile Izraela 7. listopada prošle godine kad su ubili i oteli preko 1200 nedužnih civila.

Dnevnik.ba 

23. listopad 2024 13:11