StoryEditor
reakcija

Izaslanici HDZ-a BiH u Domu naroda PFBiH osudili napade na novinara Zorana Krešića

Piše desk  /  05.09.2024., 19:01h

Najoštrije osuđujemo orkestrirane napade na novinare u BiH, koji su kulminirali javnim linčom Zorana Krešića, novinara i kandidata za člana Upravnog vijeća Radio-televizije Federacije BiH – stoji u priopćenju.

Izaslanici HDZ-a BiH u Klubu hrvatskog naroda Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izdali su priopćenje za javnost u kojem su najoštrije osudili napade na novinara Zorana Krešića. U priopćenju ističu kako su sloboda mišljenja i govora temeljna ljudska prava zajamčena Ustavom BiH i međunarodnim konvencijama te da su slobodni mediji ključni stupovi demokratskog društva, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

– Najoštrije osuđujemo orkestrirane napade na novinare u BiH, koji su kulminirali javnim linčom Zorana Krešića, novinara i kandidata za člana Upravnog vijeća Radio-televizije Federacije BiH – stoji u priopćenju, uz naglasak da se napadi na Krešića vide kao pokušaj zaustavljanja imenovanja članova Upravnog vijeća te vraćanja RTV Federacije BiH u zakonske okvire rada.

Spomenuti izaslanici izražavaju posebno žaljenje što su se tim napadima pridružili i neki međunarodni predstavnici, ističući da bi ovakav pritisak na slobodu medija i mišljenja bio neprihvatljiv u njihovim zemljama.

– Umjesto da se RTV Federacije BiH vrati u zakonske okvire i postane servis svih građana, napadima na pojedince zaustavlja se svaki pokušaj uvođenja reda i preispitivanja odgovornosti za godine nezakonitog rada – dodaje se u priopćenju, uz poziv na zaštitu slobode medija i govora kao temelja demokratizacije društva.

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 14:02