Zagreb, 11.03.2022.- Policija provodi očevid nakon pada objekta iz zraka na Jarunu, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod takve vrste događaja te nema razloga za uznemirenost građana, priopćio je u petak ujutro MUP navevši da je pronađen krater te dva padobranaHINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ/ -
StoryEditor
pad letjelice

I svjetski mediji pišu o padu letjelice u Zagrebu, evo što su pojedini objavili

Piše desk  /  11.03.2022., 12:12h
Pad bespilotne letjelice u Zagreb incident je kojeg su prenijeli svi svjetski mediji, a cijeli događaj u posebnom je fokusu s obzirom na trenutnu ratnu situaciju u Ukrajini.

Cijeli incident osvanuo je i na američkom The Washington Post koji piše: "U glavnom gradu Hrvatske srušio se leteći objekt, izazvao eksploziju". The Times of Israel javlja da se "dron iz sovjetskog doba, koji je vjerojatno koristila Ukrajina, srušio u glavnom gradu Hrvatske".

Slično pišu i ostali svjetski mediji popu ABC News, US News i Daily Herald, a koji citiraju agenciju AP, no ono što je zanimljivo, neki mediji poput E prime Feed imaju naslovnicu "Ispostavilo se da je NLO koji je pao u centru Zagreba sovjetski dron Strizh". Portal u tekstu ističe da su na mjestu udara pronađeno dijelovi letjelice na kojima se jasno vide oznake crvene zvijezde, ali i ruskog ćiriličnog pisma.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 18:56