StoryEditor
ivan anušić

Hrvatski ministar obrane u službenom posjetu SAD-u

Piše desk  /  01.10.2024., 10:40h

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić boravit će od 1. do 6. listopada 2024. godine u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Ministar Anušić boravit će u radnom posjetu Nacionalnoj gardi Minnesote gdje će se sastati sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote general bojnikom Shawnom Mankeom i obići će kamp Ripley.

Također, u sklopu posjeta Minnesoti ministar Anušić održat će sastanak s američkom senatoricom Amy Klobuchar. U okviru službenog posjeta SAD-u, ministar Anušić sudjelovat će na konferenciji ACAP (The Association of Croatian American Professionals) koja će se održati u Las Vegasu.

‘Ja sam napustio školu da bih branio ovu državu‘

Podsjetimo, ministar obrane Ivan Anušić gostujući u Dnevniku Nove TV govorio je o nizu tema. Na tapeti su bili odnos sa Zoranom Milanovićem, uvođenje vojnog roka kao i ovlasti predsjednika. Između ostalog, komentirao je Milanovićevu izjavu "da je on izašao iz svoje komfor zone u Antunovcu, da nema škole i da nije vidio svijeta".

"On ne zna o čemu priča. Ja sam napustio školu da bih branio ovu državu i da bi on mogao završiti svoje škole i biti predsjednik iste te države, koju nije branio, i meni spočitavati da sam izašao iz komfor zone, da sam neškolovan i da nisam vidio svijeta. Ja sam svoje školovanje nakon završetka Domovinskog rata sam svojim novcem platio, svijeta sam vidio dovoljno da znam koje su vrijednosti Hrvatske i hrvatskog naroda. Tako se i ponašam, za razliku od njega", rekao je Anušić.

Dnevnik.ba

01. listopad 2024 10:41