StoryEditor

Hezbolah evakuirao svoje sjedište u Bejrutu, smatra se kako je ovo priprema za rat

Piše desk  /  12.08.2024., 13:54h

Libanonski mediji javljaju da je posljednjih dana Hezbolah potpuno evakuirao svoje sjedište u bejrutskom predgrađu Dahieh.

Ranije ovog mjeseca, nakon ubojstva Hezbolahovog vrhovnog vojnog zapovjednika Fuada Shukra u Bejrutu i čelnika Hamasa Ismaila Haniyeha u Teheranu, objavljeno je da grupa pomiče svoje više osoblje iz svog uporišta u Bejrutu, u iščekivanju potencijalnih izraelskih napada.

Sada, međutim, libanonska novinska kuća Al Joumhouria izvještava da je Hezbolah preselio cijelu svoju operaciju iz Beiruta, uključujući i svoje političko krilo.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada Hezbllah prijeti da će natjerati Izrael da plati za ubojstvo Shukra i, prema izvještaju, ukazuje na to da se "priprema za najgore" s obzirom na odgovor Izraela na eventualni napad.

Hezbolah i Izrael od listopada su u sukobu niskog intenziteta s čestom razmjenom vatre. Hezbolah se u više navrata hvalio time da je pogodio važne izraelske vojne instalacije.

Hezbolah se smatra i najjačom paravojnom formacijom u svijetu, a u arsenalu raspolaže sa stotinama tisuća balističkih i drugih raketa te dronovima.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 11:12