StoryEditor

HDZ BiH osudio huškačke izjave bošnjačkih političara prema MUP-u HNŽ i ministru Mariću

Piše desk  /  02.09.2024., 16:23h

Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije oštro osuđuje tendenciozne, činjenično potpuno neutemeljene, politički u najmanju ruku neodmjerene i sigurnosno krajnje izazovne huškačke izjave pojedinih bošnjačkih političkih dužnosnika s različitih razina vlasti unutar Federacije BiH, usmjerene prema MUP-u HNŽ-a i resornom ministru Mariju Mariću.

Duboko smo uvjereni, stoji u priopćenju, da je cilj tih istupa koji su izišli iz granica dobroga ukusa, ali i niza zakonskih odredbi, destabiliziranje i MUP-a HNŽ-a oko kojega se godinama vode prljave zakulisne političke borbe, kao i grada Mostara koji je, unatoč svim pokušajima vraćanja na ‘‘status‘‘ grada slučaja, danas jedna od rijetkih svijetlih točaka u cjelokupnoj BiH kada su u pitanju i sigurnost njegovih žitelja i turista, i gospodarskih rast, i ukupni razvoj, i kulturni i svaki drugi napredak.

"Poimati Mostar kao ‘tempiranu bombu‘ i maloljetničke izgrede izdizati na razinu međunacionalnih nemira i ugroze čitavih nacionalnih skupina nesuvislo je i krajnje degutantno, makar dolazilo i od onih od kojih smo naviknuti na isijavanje patološke mržnje prema svemu što je hrvatsko. Svakomu tko do kraja isprati lažirane afere iskristalizira se nepobitna istina o svakoj od političko-medijskih konstrukcija", priopćeno je iz ŽO HDZ BiH HNŽ-a.

Stvarna je slika potpuno nespojiva s onim što su ti pojedinci, posredno i pojedini mediji, agresivno plasirali u javnost, počevši od filmske fantastike i priviđenja dronova iznad Vrapčića, preko Stoca (gdje nitko od Bošnjaka nije osjetio potrebu reagirati na ‘‘opjevane‘‘ nevine žrtve Stipića livada i Grabovice) i nevidljivom tintom ispisanih kukastih križeva iz Baćevića, do ‘‘organiziranih‘‘ napada na povratnike i umišljenih međunacionalnih sukoba općih razmjera.

"Napominjemo kako je unatoč medijskom i političkom pritisku kojem je bio izložen, MUP HNŽ-a i resorni ministar uspješno su riješili  navedene predmete. U međuvremenu, za razliku od uličnih narko obračuna, pucnjava, užasavajućih ubojstva žena i masovnih navijačkih sukobljavanja, što su slike koje nam nažalost dolaze iz sjevernijih krajeva BiH, mostarska je stvarnost takva da čitave obitelji bezbrižno šeću gradskim ulicama, mladi različitih nacionalnih podrijetala i kulturoloških pozadina zajednički pjevaju na ljetnim festivalima, dok su i Trg hrvatskih velikana i Španjolski trg i Musala svake večeri puni života. Dakle, MUP HNŽ-a, na čelu s ministrom Marićem, profesionalno, učinkovito i časno radi svoj posao i u tomu ima i imat će našu punu potporu", priopćeno je.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 12:53