StoryEditor
hrvatski mvp

Grlić Radman: "Zabrinut sam zbog učestalih napada na hrvatske novinare u BiH"

Piše fena  /  02.09.2024., 08:47h

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman objavio je na svom facebook profilu kako Republika Hrvatska podržava Plan djelovanja UN-a za sigurnost novinara i pitanje nekažnjavanja te kosponzorira rezoluciju Vijeća za ljudska prava UN-a o sigurnosti novinara.

- Zabrinut sam zbog učestalih pritisaka na hrvatske novinare od strane trećih aktera u zemljama Jugoistočne Europe, uključujući u Bosni i Hercegovini. Sloboda govora i izražavanja te sloboda tiska temeljne su demokratske vrijednosti koje njeguje Republika Hrvatska - poručio je Grlić Radman.

Naveo je kako odbacuje sve vrste pritisaka na novinare i da se zalaže za osiguravanje slobode novinarske misli i izražavanja, za njihova temeljna ljudska i građanska prava, sukladno akcijskim planovima UN-a i rezolucijama Vijeća za ljudska prava UN-a.

- Ključno je jamčiti slobodu izražavanja i medija i zaštitu novinara, posebno osiguravanjem odgovarajućeg pravosudnog odgovora na slučajeve prijetnji i nasilja nad novinarima i medijskim djelatnicima - objavio je Grlić Radman na svom facebook profilu.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 13:20