StoryEditor
najava

Gaming for New Generations: Mostar postaje središte razvoja gaming industrije

Piše fena  /  24.10.2024., 16:12h

Gaming industrija potiče razvoj softverskih i hardverskih rješenja, kreativnih sadržaja te otvara prilike za poduzetnike, developere i kreatore iz svih dijelova svijeta.

Konferencija pod nazivom "Gaming for New Generations: Otvaranje novih prilika za razvoj gaming industrije u regiji", održat će se 5. studenoga u Code Hub coworking prostoru u Mostaru, u organizaciji Tehnološkog parka ‘‘Intera‘‘.

Gaming industrija je jedna od najbrže rastućih kreativnih industrija u svijetu, koja se proteže daleko izvan granica zabave. S brzim napretkom tehnologija poput virtualne stvarnosti (VR), proširene stvarnosti (AR), blockchaina i umjetne inteligencije, gaming postaje ključan sektor za inovacije, zapošljavanje i razvoj digitalnih vještina.

Gaming industrija potiče razvoj softverskih i hardverskih rješenja, kreativnih sadržaja te otvara prilike za poduzetnike, developere i kreatore iz svih dijelova svijeta.

Ova konferencija ujedno predstavlja i službeno predstavljanje projekta “Investing in the Future: Gaming for new generations CBC GAIN”, kroz koji će se otvoriti Gaming Development Centar u Mostaru.

Projekt je započeo s provedbom 15. kolovoza, a vodeći partner je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. Projektni partneri, uz INTERA Tehnološki Park, su i ICT Cortex – ICT Cluster for Information Technologies iz Crne Gore, a projekt traje dvije godine. Projekt GAIN ima za cilj osnažiti lokalnu gaming scenu, omogućiti mladim developerima i kreativcima pristup potrebnim resursima te stvoriti prilike za suradnju između poduzeća, institucija i organizacija u regiji.

Konferencija će biti prilika da se šira javnost upozna s ključnim koracima projekta, ali i da se potakne razgovor o mogućnostima daljnjeg razvoja gaming industrije u Mostaru i šire. Kroz panel-rasprave i prezentacije, sudionici će istražiti kako privući investicije, unaprijediti tehnološke i kreativne kapacitete te povezati industriju s obrazovnim sektorom. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto registracijom putem linka. Zbog ograničenog broja mjesta, pozivamo vas da se prijavite što ranije kako biste osigurali sudjelovanje. Rok za prijavu je 4. studenoga 2024.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Interreg VI-A IPA Program Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027., priopćeno iz Tehnološkog parka ‘‘Intera‘‘.

Dnevnik.ba

24. listopad 2024 16:12